Sims 1 & The Sims 2 : Felaketler Rehberi

Ortak Felaketler

Yangın - Eşyalar şömineye çok yakın yerleştirildiğinde, cooking puanı düşük sim'ler yemek yaparken, dikkati başka yana kayan bir sim ateşte yemek unuttuğunda ve de elektrik çarpması durumlarında yangın çıkabilir. Ateşe çok yakın duran sim'ler yanarlar hemen müdahale ile söndürülmezsse ölür, bu yüzden itfaiye çağırmak önerilir.

Elektrik Çarpması - Mekanik puanı düşük olan sim'ler tamir işleri ile uğraşırken ortaya çıkar, Sim'in ihtiyaç puanları ciddi biçimde düşer, sıfırlanırsa sim ölür. Bu tip işlere kalkışırken, mekanik puanı yüksek olan ve Mood/ihtiyaçları yüksek bir sim kullanın, tamirci de çağırabilirsiniz.

Suda Boğulma - Bir sim'in açlık yada enerji ihtiyacı suda iken sıfırlanırsa sim boğulur.

Açlık - Uzun süre aç kalan sim'ler, hunger puanı sıfırlandığında ölür. (The Sims 1'de çocuklarda açlıktan ölebilir ancak The Sims 2'de çocuklar ölmeden, sosyal görevli gelip çocuğu götürür)

Veba (The Sims 1) - Bakımsız bırakılan hamsterlar(guinea pig), sevilirken birini ısırırsa o sim'e hastalık bulaştırır. Sim'in hasta olduğu öksürmesinden anlaşılır. Bu dönemde sürekli uyuması, energy, hunger ve comfort puanının yüksek tutulması gerekir yoksa sim ölür. (Livin' Large kimya seti ile Beyaz iksir hazırlanırsa sim iyileşir.) Ayrıca bulaşıcı olduğu için diğer sim'lerin de hastanlanmasına neden olur.

Uzaylılar tarafından kaçırılma - The Sims Livin' Large'da teleskop ile çok fazla uğraşıldığında, Sim uzaylılar tarafından kaçırılır, döndüğünde karakter puanları değişmiş olarak döner.

The Sims 2'de saat 19:00-02:00 arasında teleskop kullanırken %5 kaçırılma ihtimali vardır. Geri döndüklerinde (erkekler dahil) hamile olabilirler.

Sadece The Sims 2'ye özgü felaketler:

Önceki saydığımız felaketlere ek olarak...

Katil Sinekler - Etrafta çok fazla çöp bırakıldığında ortaya çıkan sinekler bir süre sonra sim'in ölümüne sebep olabilir.

Uydu düşmesi - Gündüz yada gece farketmeksizin yere yatıp gözyüzünü izlerken, bir sim'in üzerine uydu düşerek ölümüne sebep olabilir.

Hastalık - The Sims 2'de birçok hastalık çeşidi var.

Soğuk Aldınlığı - Bulaşıcı, hapşurma ve öksürme olarak ortaya çıkar. İşten yada okuldan bulaşır. Ölümcül değil.

Grip - Bulaşıcı, hapşurma ve ateş olarak ortaya çıkar. Ölümcül olabilir.


Gıda Zehirlenmesi - Kokuşmuş yemek yenildiğinde ortaya çıkar.Ölümcül olabilir.

Virüs - Biotech laboratuarındaki kazalar sonucu ortaya çıkar. Ölümcül.

Hastalıklar 12 saatlik dinlenme yada Biotech laboratuar (sadece bilim kariyeri seçenlerde bulunur) asasında hazırlanan ilaçlar ile iyileştirilir.

Ölümüne korkutulmak - Hayaletler tarafından korkutulduğunda enerji, komfor ve açlık puanları sıfıra düşerse, sim ölür.

Ölümden kurtulmak - The Sims : Livin' Large'da birisi öldüğünde gelen Azrail'i evdeki başka bir sim ikna edebilirse, taş-kağıt-makas oynarlar, sim kazanırsa ölen kişi canlanır, kaybederse zombi olarak geri döner. Eğer ikna edemez ise sim ölür.

Hiç yorum yok:

Bu site minumum 1024*768 çözünürlükte ve Firefox web tarayıcısı ile düzgün görüntülenir.Firefox'u indirmek için tıklayın.