Singles

Kendinizi The Sims türevi oyunlara hazırlayın (!) Evet The Sims gerçekten yeni bir oyun türü yarattı. The Sims'in Dünya çapında kazandığı büyük başarının ardından Sims türevi oyunlar görmeye başladık bile. Bunlardan dikkatleri en çok çekeni ise, Singles.

4-Nisan'da İngilizce sürümü piyasaya sürülen oyun, bazı oyuncular tarafından başarılı bulunurken, bazıları tarafından ise basit bir Sims kopyası olarak görülüyor.

Sims-2 ile benzerliği göze çarpan oyunun amacı adından (Singles=Bekarlar) anlaşılacağı gibi, ev arkadaşınızın kalbini çalmak... Bunun için farklı yollar izlemeli ve onu tavlamalısınız. Güzel 3-D grafikleri ile oyuncuların dikkatini çeken oyunu Sims'ten ayıran özellikler ile almaya değer olup olmadığı yazımızın devamında.

Oyun çıkmadan önce yayınlanan gereksinimlerin aksine, her ne kadar The Sims 2 kadar olmasa da, güçlü bir sisteme ihtiyaç duyuyor. Oyunu rahat oynamak için en az Pentium-3/Celeron 1200Mhz, 256 MB RAM, 64 MB Ekran kartınız olmalı. Pentium-3/Celeron 600Mhz, 128 MB RAM, 32 MB Ekran kartı olan bir sistemle de ayarları kısarak oynanabilir; ama daha altı mümkün değil. Ayrıca güçlü kartlarda da bazı sorunlar çıktığı bildiriliyor.

Oyunda kendi karakterinizi yaratamıyorsunuz; ama farklı özelliklere sahip 15 karakterden birini seçiyorsunuz (bu oyunun ilerleyişini etkiliyor). Sonra da ev arkadaşınızı seçiyorsunuz. Zaten bu iki insanın aynı evde yaşamasının nedeni, biraz paraya sıkışık olmaları, tabi sizin amacınız bu iki karakterin arasını yapmak olacak. Bir apartman dairesine taşınıyor, istediğiniz gibi döşüyorsunuz. Sadece tek bir apartman dairesi seçeneği var. Ayrıca The Sims'teki gibi bir aile yönetemiyorsunuz ve oyun sadece bu iki karakterle sınırlı kalıyor.

Karakterlerin özel olarak yaratılmış olmasının bir getirisi, çok daha farklı tepkiler ile değişik aşamaları geçmeniz.

Oyunun geri kalan kısmı daha çok Sims'in konsol versiyonuna benziyor, evi döşeyebiliyorsunuz, karakterinizin ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz, ve size belli görevler veriliyor (tüm ihtiyaçlarını full yap, ev arkadaşını mutlu et... gibi). İş seçimi karakterin özelliklerine göre belirleniyor, zaman geçtikçe yaşam standardı yükselirken, karakteriniz de sizin belirleyeceğiniz belli yönlerden (Romantizm/Erotizm) gelişiyor.

Oyunun ana teması aşk olunca oyunda The Sims'in girmediği kadar detaya iniliyor. Örneğin Singles da herhangi bir sansür ya da sınırlama yok. Erotik sayılabilecek sahneler de sansürsüz olarak oyunda yer alıyor. PC Gamer dergisi "Sims'te gizlice her zaman yapmak isteyip de yapamadıklarınız" demiş Singles için. Galiba forum'lardaki anti-sansür patch arayan birçok kişiyi düşünürsek, gayet haklılar. Tabi bu oyunun özellikle küçük yaştaki oyuncular için pek uygun olmadığı anlamına geliyor. Bu yüzden uyarıyoruz, oyunu almadan önce bu tip sahneler ile karşılaşma olasılığını hesaba katarak karar verin.

Sadece aşk temalı bir Sims(!) sizi bir süre ekrana bağlayacaktır; fakat oyunun sadece "Aşk" temasını işlemesi ve gelişmeye açık (yeni eşyalar, karakterler vs.) olmaması, bir süre sonra sıkıcı olmaya başlayacaktır. Yine de Sims 2 öncesi alınıp oynanabilecek, The Sims 2'yi beklerken biraz oyalanılabilecek, küçük yaştaki oyunculara uygun olmayan, bir oyun Singles.

Hiç yorum yok:

Bu site minumum 1024*768 çözünürlükte ve Firefox web tarayıcısı ile düzgün görüntülenir.Firefox'u indirmek için tıklayın.