Sims 2 : Pets

The Sims 2 için 4. Eklenti Paketi, aynı The Sims 1: Unleashed'de olduğu gibi oyunumuza evcil hayvanları dahil ediyor. Bu sayfada oyun hakkında inceleme yazısını ve en temel bilgileri bulabilirsiniz.

Hayvanlar ve DNA

Pets ile birlikte oyuna kedi, köpek, balık, papağan ve hamster gibi evcil hayvan türleri dahil oluyor. Bunların dışında kurtlar ve kokarcalar gibi yabani hayvanlar da mevcut. Kedi ve köpekleri sim yarattığımız ekrandan yaratıyoruz, diğer hayvanları ise Buy Mode / Satın Alma Modu'ndan ediniyoruz.

Neredeyse tüm kedi ve köpek türleri oyuna dahil edilmiş. Buna ek olarak kendiniz özel türler yaratabiliyorsunuz. Ya da hazır türleri kullanarak farklı tür kombinasyonları ile melez yavrular üretebiliyorsunuz.

Hayvanların Yaş Evreleri

Yaş evreleri, kedi ve köpekler için 3'e ayrılır. Yavru, yetişkin, yaşlı. Yetişkin ve yaşlı kedileri create-a-pet altından yaratabilirsiniz. Yavrulara ise hayvanlarınızı çiftleştirerek sahip olabilirsiniz. (Çiftleştirme konusu aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır)

Hayvanların Kişilikleri

Kedi ve köpeklerinizin, kişiliklerini yine hayvan yaratma ekranında belirliyorsunuz. Her bir satırda birbirine zıt olan özellikleri, ya da ortasını seçmelisiniz.

genius: dahi - doofus: şapşal :)

hyper: hiperaktif - lazy: tembel, uyuşuk

independent: bağımsız, başına buyruk - friendly: cana yakın, sıcakkanlı

aggressive: saldırgan - cowardly: ödlek

pigpen: pasaklı - finicky: titiz

Hayvanların Kontrolü

Hayvanları direkt kontrol etme seçeneği kapalı olarak geliyor. Ancak boolprop ControlPets on hilesini, hile ekranına yazarak hayvanları kontrol edebiliyorsunuz. Bu hilenin tek eksiği bir kez verilen komut, iptal edilemiyor.

Yetenek Puanları ile Hayvanlarınız Çalışıyor!

Günlük hayatta her sim'in yetenek puanlarına ihtiyacı olur. Bu yetenek puanları (skill) onların hayatını kolaylaştırması bir yana bazı şeyleri mahvetmelerine engel olur. Ayrıca bir kariyer edinme arzusu içinde olan sim mutlaka, işinin gerektirdiği yetenek puanlarına sahip olmalıdır.



Pet'lerde de bu böyle; ama simlerden tek farkları, simlerinki creativty + logic vs.. gibi yetenek puanları okurken; kedi ve köpeklerimize has, edinebildikleri bazı yetenekler var. Bu yetenekleri edinebilmeleri için onları eğitmelisiniz.

***Play dead: Ölü taklidi
***Come here: "Buraya Gel" komutu
***shake: El sıkışma
***speak: Konuşma yeteneği :)
***stand: "Ayakta dur" komutu
***stay: "Yerinde kal" komutu
***use toilet: Tuvalet eğitimi

Eğer hayvanınızın bir işi varsa ve bu işin gerektirdiği yeteneğe sahip değilse size "skill & careers" kısmında, ayrıca "Commands" altında "Required for Promotion" kısmında gözükecektir. Eğer, "No Commands Required" yazıyorsa, bir sonraki kariyer basamağı için gerekli komutları biliyor demektir.

Hayvanların Davranışlarınızı siz şekillendireceksiniz..

Petlerimizin davranışları karşılığında onları yönlendirebiliyoruz. Yani o peti, yaptığı eylemden ötürü azarlayabilir ya da övebiliriz.(Siminizle bir pete tıklayın ve onu övmek için "praise for.." seçeneğini ve ardından yaptığı eylemin adını seçin.Siminizle bir pete tıklayın ce onu azarlamak için "scold for.." seçeneğini ve ardından da yaptığı eylemin adını seçin.)

Siz onu övdükten/azarladıktan sonraki ilk hareketi sonucu (yemek yemek, tuvalet yapmak, uyumak vs.. herhangi bir eylem) resimlerinde ufak bir simge belirir..

Mesela kedinizin koltuğa oturması karşısında onu övüyorum/takdir ediyorsunuz. Ve artık bu yavru kedi oturmanın, sahibince takdir edilen birşey olduğunu düşünerek ona göre şekillenecek (onu, yaptığı hareketlerl övüp/azarlayıp ne yapması ve ne yapmaması gerektiğine karar verebilirsiniz) ve bu "learned behaviors" dosyasına kayıt edilecek.

Bu da demek oluyorki hayvanlarınızın kötü ya da iyi huylarını siz belirleyeceksiniz. Örneğin bir eşyaya zarar verdiğinde, bunu takdir ederseniz hep aynı şeyi yapacaktır. Öte yandan doğru hareketler yaptığında da onu ödüllendirmelisiniz.

Beslenme

Petlerinizin "hunger/açlık" ihtiyacını gidermek için petlerinize mama kabı almanız gerekiyor. Bu mama kabını, "buy mode"da, "karışık/miscellaneous" (üç noktalı simgesi var) kategorisi altında bulunan Pets alt kategorisinden edinebilirsiniz.

Mama kabına tıkladığımızda aynı unleashed'daki gibi, fill bowl, clean seçenekleri mevcut.Sims 2 Pets'e özel olarak da ekstra bir seçenek daha var:"Call to eat..." seçeneğine tıkladığınızda, hangi peti bu mamayı yemesi için çağırmak istiyorsanız o petinizin adını seçiyorsunuz. Hayvanlarınızın sadece mama yemesine dikkat edin, sim yemekleri yediklerinde kusabilirler.

Hijyen

Kedileriniz kendilerini temizlerler, ancak köpeklerinizi küvette yıkamalısınız.

Aspiration Reward: Gençlik Maması

Pets sayesinde simlerimizin "Aspiration Awards/Arzu-tutku ödüllleri"ne eklenmiş bu sihirli mama ile petlerinizi 3 gün gençleştirebiliyorsunuz (yavrular kullanamaz, sadece yetişkinler için). Aynı simlerimiz için olan gençlik iksiri gibi..

Çiftleştirme

Herşeyden önce çiftleşmesini istediğiniz kedilerin arasındaki ilişkinin 60'ın üzerinde olması gerektiğini söyleyeyim..
İkinci olarak da, çiftleşmenin gerçekleşeceği kulübeye sahip olmalısınız.Bu kulübe, "Satın Alma Modu/Buy mode"da "miscellaneous" (üç noktalı simgeli kategori) kategorisi altında bulunan pets'e özel alt kategori içinde en sonda yer alır (çünkü o kategorinin en yüksek fiyatlı objesi odur). Buraya kadarı tamamsa o zaman çiftleştirmeyi istediğiniz pet'lerden birine tıklayıp, "Try For Kitten/Puppy With..." seçeneğini seçiyorsunuz..

Eğer, simlerin başarılı "try for baby" eylemi sonucunda çıkardıkları bebek müziğinin aynısını bu çiftleşme sonucu duyarsanız anlayın ki dişi kediniz hamile kaldı demektir.Çıkmazsa tekrar denersiniz.. Zaten tekrar denemeniz için "try for kitten with.." seçeneğinin seçilebiliyor olması lazım, ki dişi kedi hamile kaldıysa bu seçenek seçilemez..

Hamilelik süresi yavru sayısına göre değişebiliyor. Her bir yavru için hamilelik 1 gün gecikiyor. Yavru sayısı ilişki seviyesine göre değişkenlik gösteriyor. Yüksek ilişki seviyesinde daha çok yavrunuz oluyor.

Hayvanları satmak/hediye etmek..

Elinizdeki petlerden herhangi birini satabilir, ya da birine hediye edebilirsiniz.. Bunun için "Propose" - "Sales" - "Pets" seçeneklerinden, satmayı ya da hediye etmeyi seçebilirsiniz. Karşınızdaki sim duruma göre bunu kabul ya red edebilir.

Kurt Adamlar!

Kurtlar köpeklere benziyor, ancak daha tüylüler, arsaya ilk geldiklerinde uluyorlar. Kurtlar ağaçlık bölgelerde daha çok ortaya çıkıyorlar.. Yani boş bir arsada bol ağacınız ve çok küçük bir eviniz varsa, (ya da eviniz yoksa Wink ) çok sık olarak kurtlar tarafından ziyaret ediliyorsunuz. Ancak eğer kurtları istemiyorsanız, hemen kovabiliyorsunuz. Size bir zarar veremiyorlar..

Ancak kurt adam olmak için, gözleri parlayan özel bir kurt olan (Leader of Pack) tarafından ısırılmalısınız. Bu kurta Praise (iyi hareketleri onaylama) yada Scold (cezalandırma) yapamadığınızı farkedeceksiniz. Sizi ısırması için bu hayvanla dost olmalısınız.

Kurt adam olduğunuzda, her gece 8'den sabah 6'ya kadar kurt adam oluyorsunuz, sabahları normale dönüyorsunuz. Yürüyüşünüz ve saçınız değişiyor. Ayrıca Irritate altında Hırlama, kendi üzerinize bastığınızda uluma, her hangi bir yere bastığınızda "Summon Wolves" (Kurtları çağırma) gibi özellikleriniz oluyor..

**Yalnız önemli bir nokta daha var, kurt adam olduğunuzda tam bir dönüşüm için standart Maxis skini seçmeniz lazım. Eğer Custom Skin seçili ise, o zaman ten renginiz değişmeden kurt adam oluyorsunuz. Sadece saçınız değişiyor.. Aslına bakarsanız böyle de güzel oluyor..

Hiç yorum yok:

Bu site minumum 1024*768 çözünürlükte ve Firefox web tarayıcısı ile düzgün görüntülenir.Firefox'u indirmek için tıklayın.